Hoi, dit ben ik, Hanna. Al van jongs af aan wilde ik ballerina worden. Deze droom werd werkelijkheid. En inmiddels weet ik dat dans meer is dan alleen 'een roze tutu'. 

Samen met mijn zus Mieke, rechts, deelde ik deze passie. Dit was niet zomaar want onze moeder, Nelke van der Gaag, had een eigen dansschool in het westen van het land waar wij al heel jong onze eerste danspassen maakten. Het werd dus met de paplepel ingegoten!

We verhuisden naar Apeldoorn en hier zetten we onze passie voort. Meer en meer beklom ik het podium en genoot ik van het optreden voor publiek. Op school, thuis in de familie sfeer en natuurlijk vanuit mijn danslessen.

Mieke ging naar de dansacademie Lucia Marthas te Groningen en natuurlijk moest ik haar achterna. Al snel ging ik zelf les geven en kwam ik er achter hoe mooi het is om mijn passie over te mogen brengen. Ik heb in de loop der jaren lesgegeven op vele dans- en theaterscholen in heel Nederland.

In Apeldoorn was dat bij Stichting Theaterstudio Apeldoorn (STA) en Tim Koldenhof Producties. Op dit moment geef ik onder andere les bij: Danscentrum Utrecht, Olga van Koningsbrugge en Dansstudio van Harten. Daarnaast ben ik regelmatig werkzaam als dansdocent in het basis- en voortgezet onderwijs.

Nu ben ik er klaar voor! Ik start mijn eigen school:

            Dansstudio Spring 

Daarnaast heb ik mijn bedrijf 'Zeemeermin Hanna', waar ik het entertainment verzorg voor kinderfeestjes, evenementen en festivals.